Aikopa, aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut Oulun yliopisto Kajaanin ammattikorkeakoulu

 

Opintopolut

opintopolut.jpgAvoin AMK-opetus tarjoaa Sinulle käytännönläheisen ja joustavan polun opiskella myös kohti tutkintoa. Opinnot ovat tavoitteellisia ja niitä ohjataan, joten saat hyvän alun tutkinto-opintoihin. Voit edetä opinnoissasi omaa tahtia esim. työn ohessa.

Avoimen AMK:n kautta Sinulla on mahdollisuus tutustua amk-opintoihin tai tiettyyn alaan ennen tutkinto-opiskelijaksi hakeutumista. Opinnot valmentavat myös valintakokeisiin.
 
Opinnot ovat hyväksiluettavissa osaksi ammattikorkeakoulututkintoa, jos myöhemmin hakeudut opiskelemaan Kajaanin ammattikorkeakouluun. Opintoja voidaan hyväksyä myös osaksi jonkin toisen ammattikorkeakoulun tutkintoa. Varmista kuitenkin asia etukäteen omasta ammattikorkeakoulustasi.

Suoritettuasi vähintään 60 opintopistettä valitsemaasi koulutusohjelmaan soveltuvia polkuopintoja, voit hakea erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi Kajaanin ammattikorkeakouluun. Tästä mahdollisuudesta löydät lisätietoa täältä.
 
Avoimen AMK:n opiskelijana et saa valtion myöntämää opintotukea. Mahdollinen oikeus työttömyysetuudella opiskeluun Sinun tulee selvittää itse lähimmästä TE-toimistosta, ammattiliitostasi tai KELA:lta. Avoimen AMK:n opinnot eivät oikeuta myöskään ulkomaalaisen opiskelijan oleskelulupaan.
 
Huomioi, että opiskelijapaikkoja polkuopinnoissa on rajallinen määrä. Polkuopinnot räätälöidään aina tapauskohtaisesti ja yleensä niissä suoritetaan tutkintokoulutuksen ensimmäisen vuoden opintoja. Tutustu tutkintokoululutusten opetussuunnitelmiin. Lisätietoja polkuopinnoista saat avoimen AMK:n toimistosta.


Polkuopintoihin hakeminen


- haku tammikuussa 2017 alkaviin polkuopintoihin avautuu keskiviikkona 7.12.2016 klo 9.00
- haku tapahtuu sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.aikopa.fi/koulutukset (koulutustyyppi: Avoin ammattikorkeakouluopetus)
- hakemuksen voi toimittaa myös henkilökohtaisesti avoimen AMK:n toimistoon (os. Ketunpolku 3, Kajaani). Paperinen hakulomake on tulostettavissa suomeksi ja englanniksi. Huom! Hakemuksia vastaanotetaan vasta hakuajan alkamisen jälkeen.
- hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä viikoilla 49-50. Hakemuksen saapumisjärjestyksen perusteella paikkaan oikeutetut henkilöt tavataan KAMK:lla viikolla 51.

Valintakriteerit

1) henkilöt, jotka sitoutuvat suorittamaan polkuopinnot kokonaisuudessaan, valitaan hakemisjärjestyksessä. Ennen polkuopiskelupaikan myöntämistä tapaamme hakemuksen saapumisjärjestyksen perusteella paikkaan oikeutetut henkilöt.
2) jos vapaita polkuopiskelupaikkoja jää, voidaan niihin ottaa henkilöitä suorittamaan pienempää määrää opintojaksoja
3) vieraskielisiin koulutuksiin pätevät samat kielitaitovaatimukset kuin tutkinto-opiskelijoilla, katso näistä lisää: http://www.kamk.fi/en/Applying/Applying-for-Studies-Taught-in-English/Entry-Requirements


Keväällä 2017 tarjolla olevat polkuopinnot

Suluissa polkuopiskelijapaikkamäärä. Lisätietoja koulutuksista löydät klikkaamalla koulutuksen nimeä.

Amk-tutkinnot

Liikunnanohjaaja, monimuoto (2)

Sairaanhoitaja, monimuoto (4)